Melek İrdem, 08.11.1983 Üsküdar doğumlu, Pendik Lisesi Sözel Bölüm mezunudur.
Müzik hayatına alaylı olarak başladı. 1997 yılında, klasik gitarla müziğe başlamış, daha sonra bas gitara geçmiştir. Sonrasında kendisini geliştirmek üzere Müjdat Gezen Sanat Merkezinde eğitim gördü ve ayrıca özel olarak Şebnem Paker’den şan dersleri aldı. Çeşitli müzik merkezlerinde gitar ve solfej dersleri verdi.
Kukla Grubu’nun bas gitaristi ve aynı zamanda solistliğini yaptı. Kukla grubu ile birlikte sahne çalışmaları yanı sıra solo çalışmaları yaptı. Aynı zamanda kastanyet, shaker, tumba, bongo, tef v.s. gibi birçok çeşitli el perkisyonları da çalmaktadır.
2009 Teoman Kumbaracıbaşı “Acayip Ademler / Marshall Planı” albümünün baslarını çaldı. Çıkan bu albüm için düzenlenen konserlerde performans sergiledi.
Sevenleri tarafından uzun zamandır beklenen, Selim Işık aranjörlüğünde hazırlık aşaması biten ilk solo albümü “Panik Atak”, 26.03.2010 tarihinde Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. Albüm şarkı listesini oluşturan parçalardan “Kaos” ve “Kukla” isimli şarkıların söz ve müzikler kendisine aittir.
Teoman Topçu yönetiminde çekilen ilk klip çalışması ise “Kaos”. Yeni yılda, taptaze bir nefesle rock müzik piyasasını ilk albümüyle tanışan sanatçı, albüm yayımının ardından TV programları ve konserlerle tüm sevenleriyle birlikte olmayı planladı.
Ülkemizin Rock müzik piyasasındaki, özellikle kadın vokal eksikliğini, basist kimliğiyle sentezleyip oluşturduğu albümünde; alternatif rock tarzının yanısıra otantik ezgilere de yer vererek, genel takipçisi olan genç müzik severlerin haricinde, daha büyük bir kitleye ulaşmayı başardı.
Melek İrdem, “Rock” Ve Otantik Ezgilerle Büyük Kitlelere Ulaşmayı Hedefliyor
Melek İrdem Seyhan Müzik etiketiyle çıkardığı “Panik Atak” albümüyle, ülkemiz rock müzik piyasasına bir ilkle giriş yapıyor.
Vokal özelliğinin yanı sıra basist kimliğiyle sentezleyip oluşturduğu bu ilk albümünde, alternatif rock tarzının yanı sıra otantik ezgilere de yer vererek, genel takipçisi olan genç müzik sevenlerin haricinde daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyor.
1997 yılında klasik gitarla müzik hayatına başlayan Melek İrdem, sonrasında bas gitar ve vokale ağırlık vererek 2005 yılından günümüze kadar, kurduğu Kukla grubuyla çalışmalarına devam etti. Nisan 2010’da müzik marketlere çıkan ilk albümü ‘Panik Atak’da da eski grubunda birlikte çalıştığı müzisyenlerden destek aldı. Albümdeki şarkıların düzenleme-kayıt ve mix’leri aynı zamanda elektrik gitarları da çalan Selim Işık tarafından yapılırken, davulda kendisine Sedat Özbek eşlik etti.
Melek İrdem bu sene, kendi albüm çalışmasının yanı sıra farklı projelerde de sık sık yer alıyor. Teoman Kumbaracıbaşı’nın “Acayip Ademler / Marshall Planı” albümünün baslarını çalan müzisyen, albüm konserleri çerçevesinde kendisiyle performans sergilemeye devam etti.
En son çalışmalarından biri de Haluk Levent ile “Kürdi” isimli şarkının düet çalışmasıdır.
* ALBÜM HİKAYELERİ
2. Albüm Geliyor! (Yeni Hayatıma Hoşgeldin)
“Yeni hayatıma hoş geldiniz! Öncelikle merhabalar ; uzun zaman oldu görüşmeyeli ve paylaşmayalı...İlk albümü kayıt ettikten bir süre sonra beynimde iki küçük tümörün olduğunu ve hemen ameliyat olmam gerektiğini öğrendim ve o andan itibaren uzun bir bekleyiş başladı, hem kendim, hem sevenlerim, hem de müziğim için. Bundan sonra ne olacağı kocaman bir meçhuldü! 5 Nisan 2011’de yeniden doğdum ve hayatıma kaldığım yerden devam edebilmem bana verilen ikinci bir şanstı. Ne büyük şans ki şu anda onca zorluğu atlatıp sizinle 2. albüm haberini paylaşmak için buradayım =)
Biraz ikinci albümden bahsedeyim; iki şarkıdan oluşan tadımlık minik bir albümle tanıştıracağız sizi. ‘Onca zamandan sonra sadece iki şarkı mı?’ dediğinizi duyar gibiyim =) tabi ki iki şarkı değil! Sizinle bir an önce paylaşmak ve daha fazla bekletmek istemediğimizden, siz bunları dinlerken biz diğerlerini kayıt ediyor olacağız...” (Kaynak: www.magazinci.com - 15.10.2014)
Melek İrdem Yeni Albümü “Ruhunu Kaybetme” İle Raflarda Yerini Aldı
Melek İrdem’in yeni albümü “Ruhunu Kaybetme” Seyhan Müzik etiketiyle müzik severlerin beğenisine sunuldu.
Melek İrdem Vokalistliğinin yanı sıra bas gitarlarını da çaldığı on şarkıdan oluşan bu albümde, elektrik gitarları Selim Işık ve Berk Atav, davulda ise Sedat Özbek ile çalıştı.
Albümün fotoğrafları ve ilk video klibi (“Ruhunu Kaybetme”) İstandbull Visual Arts yönetmenliğinde çekilmiş, makyajlar ise Serli Çatalbaşyan tarafından uygulandı. Klipte, karşı duruşun altını çizmek adına ; nükleer, hayvan katliamı, adalet(-sizlik), ve kadına şiddet temaları işlendi.
Melek İrdem’in “Ruhunu Kaybetme” albümünün Lansman gecesi 7 Kasım Cumartesi Kadıköy Shaft Clup’te yapılacak.
(Kaynak: www.magazinci.com - 30.10.2015)
Diskografi: 2009 Marshall Planı / Acaipademler (Albüm)
(Baslar: Melek İrdem) 1. Acaip Adem (Pir Sultan Abdal)
2. Çiçekçi Kız (J. Prevert)
3. Bozuk (Pir Sultan Abdal)
4. The Pray - Dilerim (Pushkin)
5. Bugün Günlerden Ne Sevgilim (J. Prevert)
6. Vur (A. Kadir)
7. Günahlar (Paul Celan)
8. Hiç (Zahrad)
9. Minnacık Balık (Zahrad)
10.Sarı Çiğdem (Pir Sultan Abdal)
2010 Panik Atak (Albüm, Seyhan Müzik, 26.03.2010)
1.
Kaos
- 02:57 (Söz & Müzik: Melek İrdem [Senad Egi] 2. Yazgı - 03:53
(Söz & Müzik: Selim Işık) 3.
Herşey Mümkün
- 04:08 (Söz & Müzik: Selim Işık) 4. Şöhret - 03:18
(Söz & Müzik: Selim Işık) 5. Kasırga - 03:55
(Söz & Müzik: Selim Işık) 6. B.K.Y. - 04:12
(Söz & Müzik: Selim Işık) 7. Panik Atak - 03:53
(Söz & Müzik: Selim Işık) 8.
Dur Dinle
- 04:10 (Söz & Müzik: Selim Işık) 9. Kukla - 02:56
(Söz & Müzik: Melek İrdem [Senad Egi] 10.Yaşamdan Yana - 04:49
(Söz & Müzik: Selim Işık)