İki dedesi İtalyan, anneannesi Yunan, babaannesi Avusturya-Macar karışımı, işte böyle bir karışımla Levanten bir ailenin kızı olarak 1 Ocak 1958 günü İzmir'de dünyaya geldi.
İzmirli bir müzik duayeni Maria Rita Epik on bir yaşında tenis raketi ile gitar taklidi yapmaya çalışıp, ardından gerçek gitara başlayarak ilk bestesini babası ile birlikte İzmir'i seyrederken yaptı. Öğrenimine İzmir İtalyan Anaokulu'nda başladıktan sonra okulun koro çalışmalarına katıldı. Ardından Gazi İlkokulu ve İzmir Türk Koleji'ni bitirdikten sonra gitar ve beste çalışmalarını sürdürdü. Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrenimini tamamladıktan sonra 1981 yılında Amerika'da Virginia Polytechnic Institude and State Univeristy'de müzik eğitimi aldı.
Gerçek bir müzik duayeni ve gerçek bir İzmirli olan Maria Rita Epik 1979 yılında TRT'nin düzenlediği Eurovision şarkı yarışmasının elemelerinde Ulusal finalde 21. Peron ile birlikte seslendirdiği
"Seviyorum"
şarkısı ile birinci oldu. Ancak katılamadıkları Eurovision'un ardından 21.Peron ile birlikte Almanya'da bastırdıkları "Seviyorum" isimli bir LP albüm çıkardılar. Aynı yıl Maria Rita Epik, "Tanışma" isimli ilk solo albümü yayınladı.
1989'da "Yanımda Yoksun" ve 1994 yılında "Peki Niye Öldün" isimli albümlerini yayınlandı.
2005 yılında "Aradan Uzun Zaman Geçti" isimli Pop albümünü yayınladı.
2008 Temmuz ayında Rec jazz etiketi ile yeniden raflarda yerini alan "Aradan Uzun Zaman Geçti" albümünde sanatçının jazz türünde yorumu ile 10 şarkı yer alıyor. "Artık Öğrenmeli" şarkısının sözü Yeşim Oğuztöreli, diğer tüm şarkıların sözü ve müziği Maria Rita Epik, düzenlemeler ise Yavuz Darıdere imzası taşıyor. Albümün vokal kayıtlarda Sibel Köse ve Sibel Gürsoy gibi iki güçlü isim yer alırken, Yavuz Darıdere klavyeli çalgılar, Ayhan Öztoplu ise bateri çaldı. Mert Ali İçelli, Onur Puza ve Kunt Hepyücel gitarları ile sanatçıya eşlik ettiler. Albümün mixing ve mastering çalışmaları ise Milano'da yapıldı.
Maria Rita Epik, İzmir'deki Özel Maria Rita Epik Müzik Okulu'nda müzik çalışmalarına devam etmektedir.
Diskografi: 1979 Seviyorum (LP Albüm, BIP 8012 Almanya Baskısı)
A yüzü: 1-Seviyorum
2-Ne Olur Üstüme Varma
3-Yağmurlu Deniz
4-Anlatamıyorum
5-Gecenin Bu Yanında
6-I Love You (Seviyorum'un İngilizcesi)
B Yüzü: 1-Danset
2-Birdenbire
3-Keşke
4-Gelsene
5-Deli Melahat
2005 Aradan Uzun Zaman Geçti (Albüm, DMC Müzik)
1- Aradan Uzun Zaman Geçti - 05:12
2- Keşke - 02:51
3- Ayrılınca - 04:09
4- Peki Sonra - 04:37
5- Aramızdaki Aşk - 04:21
6- Fizik Kimya Matematik - 04:46
7- Dün Gece - 04:15
8- Bir Garip Hikaye - 06:31
9- Artık Öğrenmeli (Söz: Yeşim Oğuztöreli, Müzik: Maria Rita Epik) - 05:02
10-Seviyorum - 03:27
(Diğer Tüm şarkılarda Söz & Müzik: Maria Rita Epik)
2008 Aradan Uzun Zaman Geçti (Jazz, Fusion, Groove, New Age Albüm, Rec By Saatchi, 15.05.2008)
1- Aradan Uzun Zaman Geçti - 05:12
2- Keşke - 02:51
3- Ayrılınca - 04:09
4- Peki Sonra - 04:37
5- Aramızdaki Aşk - 04:21
6- Fizik Kimya Matematik - 04:46
7- Dün Gece - 04:15
8- Bir Garip Hikaye - 06:31
9- Artık Öğrenmeli (Söz: Yeşim Oğuztöreli, Müzik: Maria Rita Epik) - 05:02
10-Seviyorum - 03:27
(Diğer Tüm şarkılarda Söz & Müzik: Maria Rita Epik)