Hakan Kılıç 1976 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta,lise öğreniminden sonra yüksekokul eğitimini değişik nedenlerle yarıda bıraktı.
Müzik sevgisi ve ilgisini küçük yaşlarda içinde taşıyan sanatçı,müziğe ilk adımını ilkokulda bando takımında trampet ve flüt çalarak attı. Daha sonraki yıllarda bu sevgi şiddetini arttırarak devam etti. Özellikle Türk sanat müziğine olan özel ilgisiyle birlikte, müzik bilgisini geliştirebilmek amacıyla değişik özel müzik okullarından nota ve şan dersleri aldı. Bu arada lise son çağlarında İstanbul’un değişik mekanlarında sahne alarak müzik hayatına ve müzik kariyerine yön vermeye başladı. Bu esnada beste, söz çalışmalarına başladı.
1997 senesinde kendi adıyla ilk albümünü yaptı. Daha sonraki seneler içinde değişime, yeniliklere açık olarak sürekli müzik yelpazesini genişletmeye yönelik önyargısız bir müzik anlayışını benimseyerek sahne, beste ve söz çalışmalarına devam etti. Ayrıca son on senedir yurtdışında yaşayan sanatçımızın yaşadığı gerek gurbet hayatı, ayrılık ve özlem, gerekse içindeki insan ve doğa sevgisi yaptığı beste çalışmalarına yer yer dolaylı olarakta yansımıştır.
Kendi beste ve müzik çalışmalarını uzun ve detaylı bir çalışma döneminden sonra ünlü müzik adamı ve Serdar Ortaç, Demet Akalın, Mustafa Sandal, Seda Sayan, Gökhan Özen, Kutsi, Bengü, Murat Boz, Davut Güloğlu, Bendeniz, Altay gibi sayısız ünlü ismin aranjörlüğünü yapmış olan Suat Aydoğan’ın arzusu ve desteği ile yeni bir albüme taşıdı. Aranjörlüğünü Suat Aydoğan'ın yapmış olduğu albümde Hüsnü Şenlendirici gibi birçok değerli müzisyenin katkısı olmuştur. Sanatçı önyargısız, hiçbir tarz ayırt etmeyen kulağına hoş gelen herşey dinlenebilir mantığını taşıyan bir müzik anlayışını benimsemiştir.
Hakan Kılıç bu albüm çalışmasında aranjörü Suat Aydoğan ile değişik bir tarz ve sentez çalışmasını, gerek melodi, gerek sound olarak mümkün olan yüksek kalite anlayışını hedeflenmiştir. Albümde yer yer tamamen Türkçe sözlü batı müziği altyapılı şarkılar, yer yer ise türk klasik müziği melodileri ve motifleri esintilerinin batı müziği altyapısıyla harmanlanmış şekli, yer yer ise kendine özgü bir tarzı olan şarkılar oluşmuş ve sanatçı önyargısız müziğe bakış açısını yansıtmaya çalışmıştır.
Bu yüzden sanatçımız albüme “Sentez” ismini vermiştir. Albümde genel olarak farklı, her şarkının dinlenebilir olabilmesi ilkesine dikkat edilerek, herkesin kendisine göre bir şarkı bulabileceği çok özenli bir çalışma yapılmıştır. Bu albüm çalışması yaklaşık 2,5 sene sürmüştür. Albümün klip şarkısı uzun değerlendirmelerden sonra “Fırtınalar” isimli romantik şarkıya klip çekildi.
Klip şarkısı “Fırtınalar” albümün sentez ismini tam olarak yansıtan şarkılardan birisi olma özelliğine sahiptir. Sanatçının bu şarkıda Türk Sanat Müziği tutkusu ve batı müziğine ilgisi hissedilmektedir. Albüm Aralık 2009’un üçüncü haftası müzik marketlerde yerini almıştır. İkinci klip “Deli Deli” isimli hareketli pop-house tarzindaki şarkıya çekilmiştir. Klip şarkısı müzik kanallarında yerini almış ve müzikseverlerin beğenisine sunulmuştur. (Kaynak: Sanatçının Web sitesinden alıntıdır)
Hakan Kılıç “İnsan Yalan” İle Yeniden Müzik Severlerin Karşısında
Hakan Kılıç 2010 yılında çıkardığı “Sentez” albümü, 2015 yılında “Vazgeçemezsin” maxi-single’ından sonra, 2 şarkıdan oluşan “İnsan Yalan” isimli single albümü ile yeniden müzikseverlerin karşında!
Söz ve müziği kendisine, aranjesi Suat Aydoğa’a ait olan “İnsan Yalan” isimli şarkısında insana ve hayata dair başka bir felsefi bakış açısını günümüzün modern müzik altyapısı ile yansıtmaya çalışan Hakan Kılıç şarkısını İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde Bodrum’da kliplendirildi.
Hakan Kılıç son 17 senedir Hollanda’nın Amsterdam şehrinde yaşamaktadır.