Kuzey Kıbrıs’ın popüler grubu Frekans, ilk albümü "Piyasa" ile müzik marketlerde yerini alıyor.
Vokalde Çetin Keskinel, gitarda Murat Güçlü, bas gitarda Birdal Cihangir, klavyede Ecevit Gülseven ve davulda Serhat Altıntaş’tan oluşan Kıbrıslı grubun ilk albümü, birbirinden çok farklı lezzette 7 parçadan oluşuyor.
2008 yılından bu yana Kıbrıs’ta verdiği konserlerle canlı performansından söz ettiren grup, albümdeki parçaların tarzları arasındaki farkı "Biz içimizden geleni yaptık" şeklinde açıklıyor ve sahne enerjilerini albüme bire bir yansıttıklarını söylüyor.
Stüdyo Marşandiz’de Başar Agop Yakupoğlu tarafından kaydedilen albümün, mikslerini Başar Agop Yakupoğlu, mastering’ini ise Tanju Arıkan üstlendi.
Albümdeki "Papatyalar", "Çilingir", "Uçurtma", "Piyasa" ve "Derme Çatma" isimli 5 parçanın sözleri Nazım Alagöz’e, müzikleri grubun gitaristi Murat Güçlü’ye, düzenlemeleri ise Frekans’a ait . Albümün öne çıkan parçalarından "Değmez Mi"’nin söz ve müziği Arif Dirençer’e, düzenlemesi Buray Hoşsöz ve Frekans’a, "Haykırış"’ın söz, müzik ve düzenlemesi ise Murat Güçlü’ye ait.
Kıbrıs sıcağını Türkiye'ye taşıyarak bu yaza damgasını vuracak albümün ilk video klibi, Frekans dinleyicilerinin dilinden düşmeyen 'Papatyalar' adlı parçaya, Gökçe Devecioğlu yönetmenliğinde çekildi.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 20.06.2011)
Grup Frekans, ilk albümleri "Piyasa" ile müzikseverlerle buluşuyor.
Öncelikli olarak sadece dijital platformlarda ve radyolarda paylaşılacak albüm yedi şarkıdan oluşuyor.
Albümün ilk video klibi Erdinç Kazımoğlu tarafından sözü ve müziği Arif Derinçer'e ait olan "Değmez mi" şarkısına çekildi. "Papatyalar", "Çilingir", "Uçurtma", "Piyasa", "Derme Çatma", "Haykırış" albümde yer alan diğer şarkılar arasında.
(Kaynak:
www.aveamuzik.com / www.tntnetmuzik.com.tr / www.sozmuzik.net - 16.11.2011)
Kıbrıs'tan Grup Frekans Geliyor!
Grup Frekans yepyeni şarkıları “Dinle” ile Bestimage Music yapımcılığında yalnızca digital müzik platformları ve radyolar aracılığı ile müzikseverlerle buluşuyor.
Grup Frekans, 2008'in Aralık ayında, beş müzisyen arkadaşın bir araya gelmesiyle kuruldu.
4 yıldır Kıbrıs‘ta bir çok mekanda sahne alan grup, 2011 Haziran ayında Kıbrıs magazin basını tarafından düzenlenen Yılın En İyileri adlı organizasyonda, ‘Yılın En Başarılı Grubu’ ödülüne layık görüldü.
Aynı zamanda geçtiğimiz yıl çıkardıkları "Piyasa" isimli albümlerinde yer alan "Değmez Mi" ve "Papatyalar" şarkıları ile de Kıbrıs ve İstanbul'da büyük beğeni kazandılar. Ve bu çıkışın ardından Kıbrıs Magazin basını tarafından düzenlenen organizasyonda 2012 yılında "Değmez Mi" ile Yılın En İyi Şarkı ödülünü aldılar.
Grup Frekans yepyeni şarkıları “Dinle” ile Bestimage Music yapımcılığında yalnızca digital müzik platformları ve radyolar aracılığı ile müzikseverlerle buluşuyor. “Dinle”'nin sözü ve müziği Murat Güçlü'ye düzenlemesi Grup Frekans’a ait.
Video klip çekimleri İstanbul’un çeşitli semtlerinde 1,5 günde tamamlandı. Klip için özel olarak hazırlanan canlı sahnenin yer aldığı minibüsde eğlenceli saatler yaşandı. Dinle video klibinin çekimlerini DNA Film gerçekleştirirken video klibin yönetmenliğini Erdinç Kazımoğlu yaptı.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 21.02.2013)
“Sahiden Unutulmuş” Bugün Yayında!
Grup Frekans’ın beğeniyle dinlenen şarkısı hem Kıbrıs’ta hem Türkiye’de listeleri zorlayacak...
Ülkemizin sevilen müzik gruplarından Grup Frekans’ın son dönemlerde beğeniyle dinlenen “Sahiden Unutulmuş” şarkısına çektiği klip, bugün dijital platformlarda yayına girdi.
Söz ve müziği Hasan Emir Işık, düzenlemesi de Grup Frekans’a ait olan “Sahiden Unutulmuş” şarkısının klip çekimlerinin tamamının Kıbrıs’ta yapıldığı öğrenildi.
3 Adım Müzik’in yapımcılığında Quip Production tarafından 4 günde tamamlanan klibin yönetmenliğini Evren Maner, görüntü yönetmenliğini Fuat Sözen, prodüktörlüğünü ise Grup Frekans’ın da menajerlik görevini yürüten Kemal Çetin yaptı.
Frekans’ın piyasalarda büyük ses getiren “Sahiden Unutulmuş” adlı şarkısının klibi bugün Netd ve Youtube gibi dijital ortamlarda yer alırken, sosyal platformun dışında müzik kanallarında yayınlanmaya da başalanacak.
(Kaynak: www.gundemkibris.com - 06.10.2017)
Grup Üyeleri: Çetin Keskinel (vokal)
Murat Güçlü (gitar)
Birdal Cihangir (bas gitar)
Ecevit Gülseven (klavye)
Serhat Altıntaş (davul)
Diskografi: 2011 Piyasa (Dijital Albüm, Dokuz Sekiz Müzik, 16.11.2011)
1-
Papatyalar(Söz: Nazım Alagöz, Müzik: Murat Güçlü) 2-
Değmez mi(Söz ve Müzik: Arif Dirençer) 3- Çilingir
(Söz: Nazım Alagöz, Müzik: Murat Güçlü) 4- Uçurtma
(Söz: Nazım Alagöz, Müzik: Murat Güçlü) 5- Piyasa
(Söz: Nazım Alagöz, müzik: Murat Güçlü) 6- Derme Çatma
(Söz: Nazım Alagöz, Müzik: Murat Güçlü) 7- Haykırış
(Söz, Müzik ve Düzenleme: Murat Güçlü)