23.05.1971 tarihinde İsviçre’nin Brugg kentinde doğdu. İsviçre, Windisch’de ilk ve orta öğrenim ve ABB’de Makine Mühendisliği stajyerliği eğitimi sonrasında Türkiye’ye dönmüş ve Marmara Üniversitesi Resim-Heykel Bölümü’nü bitirdi. 1990-96 arası Marmara AEF Resim-İş Heykel Anasanat Dalı/Resim Öğretmenliği, 1992-1994 yılları arası Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Çehov Resitali, Levent Kazak Çocuk Tiyatrosu’nda müzik icra etti.
1993-1994 döneminde Ayşe Emel Mesçi’nin Avrupa oynadığı ‘Kadınlar, Bizim Kadınlarımız’ isimli oyunda oyunun müziklerini icra etti. 1994-2009 yıllara arası Almanca çevirmenlik yaptı.
1995 yılının Aralık ayında
‘Mavisakal’ grubuna Kaan Altan aracılığıyla solist olarak girdi.
Çünkü, asıl solistleri
Esat Tibet Ağırtan'ın
gruptan ayrıldığını ve müzik çalışmalarına tek başına devam edeceğini açıklaması üzerine uzun bir sessizlik döneminden sonra Mavi Sakal’da solist arayışı başlamıştı. Mavisakal, davulda Murat Tümer, gitarda Kaan Altan birlikteliğine 1996 Ekim ayında vokalde Genç Osman Yavaş, bas gitarda Andy Wand’un katılımı ile kendine yeni bir şekil verdi. Grup elemanları 8 aylık provalar sonucunda Temmuz ve Ağustos aylarında stüdyo’ya girerek “Mavi Sakal 97 / İki Yol” adını verdikleri üçüncü albümlerini hazırladılar.
Gruba Hammond Org’da Finli sanatçı Pate Kivinen ve kontrbasda bir başka Finli Juho Martikainen eşlik etti. Aynı zamanda albümün üç parçasına Moody Blues topluluğunun piyanisti Bias Boshell katkıda bulundu. Grubun eski solisti Tibet Ağırtan albümde geri vokallerde Mavi Sakal’a destek verdi. ‘Mavi Sakal 97 / İki Yol’da ayrıca senfonik parçalarda Londra Senfoni, Londra Filarmoni ve ST.Martin In The Fields orkestralarından seçilen 40 müzisyenden oluşan London Session Orchestra gruba eşlik etti. Senfonik parçaların orkestrasyonu Pip Williams tarafından yazılırken, orkestra organizasyonu yine konunun uzmanı Isabel Griffiths tarafından yapıldı. Büyük orkestranın şefliğini Gavyn Wright yaparken James Shearman yönetti. Senfoni kayıtları James Collins tarafından gerçekleştirilerek mixler İngiltere’de Chapel Studios’da yapıldı.
Mavi Sakal, 13-14 Aralık 1997 tarihlerinde Status Quo grubunun davetlisi olarak Londra Wembley Arena’da iki konser verdi. Mavi Sakal albümle aynı adı taşıyan “İki Yol” adlı parçanın klibini Amerika’lı genç yönetmen Charles Richards ile 15 - 18 Ekim tarihleri arasında çekerek Kasım ayında düzenlenecek ve grubun uluslararası projelerinin açıklanacağı basın toplantısı ile müzikseverleriyle buluştu.
Ada Müzik’ten 11 Mayıs 2000 tarihinde çıkan “Şarkılar Bir Oyundur (Bülent Ortaçgil İçin Söylenmiş Bülent Ortaçgil Şarkıları)” Bülent Ortaçgil Saygı albümünde Mavi Sakal grubu olarak “Olmalı Mı, Olmamalı Mı?” şarkısını seslendirdiler.
1998’de “Kan Kokusu” isimli albümlerini kaydedip Raks Müzik / Universal Müzik etiketiyle çıkardılar. Albüm kayıtlarında Genç Osman Yavaş, ana vokal ile akustik gitarı üstlenirken gruba Esat Tibet Ağırtan’ın geri vokallerde konuk olduğu görülür. Yine “İki Yol / Albüm Miks” şarkısında piyanosuyla Bias Boshell, “Kan Kokusu” parçasaınd ise kontrabsıyla Juho Martikainen konuk oldu.
Türkiye’de Bursa, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Adana, Tarsus, Ankara, Samsun, Zonguldak, Aydın, İzmir, İstanbul, ve Eskişehir deki konserlerin ardından Mavisakal üyeleri yollarını ayırdı.
2001’de Universal Müzik tarafından daha önce (1997’de) kaset formatında çıkarılan “İki Yol” Maxi Single’ı, CD formatıyla yeniden basılarak çıkarıldı.
Sessizlik döneminde GençOsman Yavaş, Goethe-Faust (Faust, Faust 2.Cilt), Theodor Storm-Hayalet Süvari, Rainer Maria Rilke-[Malte Laurids Brigge’nin Notları, Arthur Schnitzler-Rüya Romanı gibi Klasik Alman Edebiyatı çevirilerin yanı sıra düzeltmenlik yapmıştır.
Kaan Altan, ‘Karapaks’ı kurarken, Murat Tümer, öncesinde Mavisakal olarak Tibet Ağırtan’la devam edip sonrasında ‘Foma’yı kurmuştur. Genç Osman Yavaş, bir dönem davulda Kürşad Ünügür, gitarda Kubilay Özvardar ve bas gitarda Kemal Arkan olmak üzere Hindiba adlı grupla müziğe devam etti (2007). Grup üyeleri, Stüdyo Live konserleri ve bir yıla yakın bir süre Vodoo Bar’da sahne aldıktan sonra yollarını ayırdı.
Uzun bir aradan sonra 2012’de Genç Osman Yavaş, tekrar müziğe geri döndü.
Genç Osman’dan Yeni Albüm: “Gökyüzü Masmavi”
Mavi Sakal grubunun solistliğini üstlendiği dönemlerde “İki Yol” şarkısı ile hafızalarımızda unutulmaz bir yer edinen Genç Osman, ilk solo albümü ile müzik dünyasına geri dönüyor.
Tanındığı günden bu yana Türk Rock Müziği’nin en iyi erkek vokallerinden biri olarak gösterilen Genç Osman Yavaş, “Gökyüzü Masmavi” adını verdiği albümünde söz yazarı ve besteci kimliğiyle de albüme imzasını atıyor.
Kasım ayı ortalarında Babajim Records etiketiyle yayımlanacak olan “Gökyüzü Masmavi” adlı albüm 13 şarkıdan oluşuyor. Sakin ve melodik rock yapısı yanında Genç Osman’ın unutulmaz sesi ve hikayeler anlatan sözleri ile dinlemesi keyifli bir albüm sunuyor. Uzun zamandır üzerinde çalışılan albümde “Dilek Tutmak” şarkısında Aylin Aslım ile yapılan düet özellikle dikkat çekiyor.
30 Kasım’da Salon IKSV’de vereceği albüm tanıtım konserinde yeni şarkıların yanı sıra biraz eskilere de gitmeye hazır olun! Genç Osman’ı özlediyseniz mutlaka iyi vakit geçireceksiniz, daha önemlisi çok önemli bir yeteneğin müzik hayatındaki yeni bir döneme şahitlik edeceksiniz.
(Kaynak: www.sozmuzik.com - 23.10.2012)
Genç Osman, ilk solo albümü “Gökyüzü Masmavi”yi yayınlıyor
Genç Osman, uzun zamandır merakla Beklenen İlk Solo Albümü “Gökyüzü Masmavi” ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Mavi Sakal grubunun eski vokalisti olan Genç Osman, ilk solo albümü ile müzik dünyasına geri dönüyor. Türk rock müziğinin en iyi erkek vokallerinden biri olarak gösterilen Genç Osman, “Gökyüzü Masmavi” isimli albümü Kasım ayı ortalarında Babajim Records etiketiyle yayımlanacak. “Gökyüzü Masmavi” adlı albüm 13 şarkıdan oluşuyor. Albüm için “Dilek Tutmak” şarkısında Aylin Aslım ile düet yapan Genç Osman’ın ilk videosu da bu şarkı için hazırlanıyor. Genç Osman’ın albüm lansman konseri ise 30 Kasım’da Salon IKSV’de olacak.
(Kaynak: www.dreamtv.com.tr - 13.11.2012)
Genç Osman’dan Yeni Klip: “Daha Küçüksün”
Genç Osman “Gökyüzü Masmavi” albümünün ikinci video klibini “Daha Küçüksün” adlı parçasına çekti.
Genç Osman, Babajim Records etiketli ilk solo albümü “Gökyüzü Masmavi” ile geçtiğimiz yıl müzik dünyasına geri dönmüştü. Mavi Sakal’ın vokalistliğiyle herkesin hafızasında yer eden Genç Osman, unutulmaz sesi ve hikayeler anlatan sözleri ile dinlemesi keyifli bir albümü ve hemen ardından Aylin Aslım ile düet yaptığı “Dilek Tutmak” şarkısının video klibini dinleyicilerinin beğenisine sunmuştu.
Şimdi ise albümün çok özel parçalarından biri olan “Daha Küçüksün” şarkısının yepyeni video klibi ile dinleyicisinin karşısına çıkıyor Genç Osman. Yönetmenliğini Özgüç Yiğit’in üstlendiği klipte izleyici Genç Osman’ın hatıraları arasında geziniyor. Analog çekimlerin yarattığı düşsel hava ile romantizm ve melankoliyi dinleyicisine aynı anda hissettirmeyi hedefliyor.
(Kaynak: sozmuzik.com - 09.10.2013)
Genç Osman’dan İkinci Solo Albüm: “Sensizlik Anlatılmaz”
Mavisakal grubunun “İki Yol” ve “Kan Kokusu” albümündeki solistliğiyle tanınan Genç Osman Yavaş, ilk solo albümü ‘Gökyüzü Masmavi’nin devamı olarak tanımladığı ikinci solo albümü ‘Sensizlik Anlatılmaz’ı Arpej Müzik etiketiyle yayınlıyor.
Kendiyle barışık, irdelerken ve isyan ederken kendi yanlışlarını inkar etmeyen şarkıların yanı sıra sistem eleştirisi getiren ‘Çirkin Krallar’ şarkısının da bulunduğu ‘Sensizlik Anlatılmaz’, Genç Osman’a göre ilk albümü ‘Gökyüzü Masmavi’yle kıyasla biraz daha ferah, biraz daha dinamik ve melankoli-dozu az da olsa hafifletilmiş.
Albümün vokal kayıtlarından hemen önce geçirdiği akciğer sönmesi nedeniyle albümdeki tüm vokal kayıtları evde hazırladığı demo kayıtlarından kullanılmıştır.
Albümü oluşturma sürecini ‘kendi kabuğuna çekilme’ olarak tanımladığından, tüm aranjmanlar kendisine ait. Miks ve mastering ise Alen Konakoğlu’na ait.
Albümün iki güzel de sürprizi var. Biri, Özdemir Erdoğan’ın “Gurbet” şarkısının Genç Osman Yavaş’a özgü yorumu... Bu şarkı, İsviçre’de doğup büyüyen, İstanbul’a geldikten sonra ailesinden ve sevdiklerinden yıllarca ayrı kalması nedeniyle onun için ayrı bir önem taşımakta.
Diğer sürpriz ise “Nefes Al” şarkısında sanatçıya eşlik eden Jehan Barbur. Şarkı, tartışma esnasında sıkça tekrarlanan bir durumun yansımasıdır; iki kişinin farklı kelimelerle aynı şeyleri söylemesi, farkında olmadan aynı isyanları dile getirmelerini konu alıyor. “Şarkı bu yüzden yazıldığı andan itibaren bir düetti. Jehan Barbur’un sıra dışı ve gizemli sesine çok yakışacağını inanarak teklif ettim. Kabul etmesi feci güzel, neticesi ise harika oldu!” diyor sanatçı.
Albümün çıkış şarkısı “Kavuşamayanların Hikayesi” olarak belirlendi. Şarkı, birbirini seven iki kişiye karışmayı hak olarak görenler yüzünden isyan eden bir çifti konu alıyor.
Bu şarkının videosunu da bugüne kadar sanatçının neredeyse tüm kliplerini çekmiş olan ve ‘görüşünü’ çok beğendiği arkadaşı Özgüç Yiğit üstlendi. Genç Osman bu videoyla sevdiği Yeşilçam filmi ‘Üç Arkadaş’a da bir gönderme yapıyor.
(Kaynak: rockistasyonu.com / www.birgun.net - 26.10.2018)
Diskografi: 1997 İki Yol (Mavi Sakal 97) / Mavisakal (Single, Raks Müzik / Plaza)
(2001 yılında yeniden basıldı) 1.
İki Yol(Müzik: Kaan Altan) 2. Başladım Yürümeye
3. İki Yol (Enstrümantal) (Müzik: Kaan Altan)
1998 Kan Kokusu / Mavisakal (Albüm, Raks Müzik / Universal Müzik 029)
1- Üvertür
2- Balta
3-
3-
Ne Kadar(Müzik: Kaan Altan) 4- İki Yol (Albüm Mix) (Müzik: Kaan Altan) 5- İstanbul
6-
Ben Kimleyim 7- Gönlümde (Müzik: Kaan Altan) 8- Başladım Yürümeye
9- Aşk Öldü
10-Kan Kokusu
2000 Şarkılar Bir Oyundur (Bülent Ortaçgil İçin Söylenmiş Bülent Ortaçgil Şarkıları)
(Tribute-Bülent Ortaçgil Saygı Albümü, Ada Müzik) CD 1: 5- Mavi Sakal - Olmalı mı Olmamalı mı?
2001 İki Yol (Single, Universal Müzik)
(1997'de çıkarılan kaset albümün CD olarak Yeniden Basımıdır) 1.
İki Yol(Müzik: Kaan Altan) 2. Başladım Yürümeye
3. İki Yol (Enstrümantal) (Müzik: Kaan Altan)
2012 Gökyüzü Masmavi (Albüm, Babajim Records / Yirmiyedi Müzik Yapım, 30.11.2012)
1- Hepsi Aynı
2- Bu Şehirden
3- Seninle Kalıyorum
4- Affet Gitsin
5-
Dilek Tutmak (feat. Aylin Aslım) 6- Dönüyor Dünya
7- Kayıp Yıldız
8- Gökyüzü Masmavi
9- Bıktım Senden
10-Uzun Zaman Oldu
11-Aşk
12-Daha Küçüksün 13-Yalnızlık Arkadaşım
Made in Turkey, Vol. 7 (Derleme Albüm, Lola's World Records, 26.07.2013)
10-Hepsi Aynı - Genç Osman - 03:39
2017 Gökyüzü Masmavi (Albüm, Arpej Müzik Yapım, 25.04.2017)
(30.11.2012 tarihinde Babajim Records / Yirmiyedi Müzik Yapım tarafından çıkarılan albümün dijital olarak [YENİ BASIMI]) 1- Hepsi Aynı
2- Bu Şehirden
3- Seninle Kalıyorum
4- Affet Gitsin
5-
Dilek Tutmak (feat. Aylin Aslım) 6- Dönüyor Dünya
7-
Kayıp Yıldız 8- Gökyüzü Masmavi
9- Bıktım Senden
10-Uzun Zaman Oldu
11-Aşk
12-Daha Küçüksün 13-Yalnızlık Arkadaşım