Didar Çalık, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Hülya Avşar, Hande Ataizi, Muazzez Ersoy, Zuhal Olcay, Kenan Doğulu gibi sanatçıların ünlü makyözü olan annesi Şükran Çalık'ın isteği üzerine ilkokul 4. sınıftan itibaren keman eğitimi aldı, 15 yaşında da fotomodelliğe başladı ve bir çok klip ile reklam filminde oynadı.
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümü mezunu Didar Çalık'ın renkli dünyası müzik üzerine kurulu. İstanbul'da yaşadığı dönemlerde beş yıl ara vermeden sahnelerde profesyonel solistlik yaptı. İstanbul'un ünlü mekanları Dedikodulu Meyhane, Nisbet, Şamata'da sahne alan genç müzisyen, pop müzikten para kazandığını ama kalbinde klasik müziğin yattığı dile getirmişti. Marmara depreminden sonra Antalya'ya yerleşen Çalık, hafta içi geceleri Mr. White's Bar'da program yaptı.
Son derece yoğun bir tempoda çalışan Didar, solistliğin dışında, hafta içi her gün ETV'de yayınlanan 16.20 ile 17.00 saatleri arasındaki "Müzik Dünyası" isimli programı hazırlayıp sundu. Seden Gürel ve Güven Baran'a vokal yaptı.
Çocuksu güzelliğiyle dikkat çeken Didar'ın yemeklerle arası oldukça iyi. En çok makarna ve kebabı seviyor. Kitap okumak ve motosiklete binmek özel hobileri arasında. ‘‘Yaptığım işlerde başarılı olmak beni mutlu ediyor’’ diyen Çalık'ın güzellik sırrı, yüzünden eksik etmediği gülücükler.
(Haberlerden derleme:
Hürriyetim (13 Temmuz 2000),
Hürriyetim (07 Temmuz 2000))
4 gündür asansörde yaşıyor !!! Çok aşık olduğu sevgilisinin ilgisizliğinden bunalıma giren ve onun dikkatini çekebilmek için sevgilisinin çalıştığı plazanın asansörüne yerleşen Didar Çalık, sevgilisine ‘İlgilen Benimle‘ diyor.
Asansörde günler geçiren ama bir türlü sevgilisiyle karşılaşamayan Didar Çalık’ın başına neler gelecek? Acaba kahramanımız sevdiği adama kavuşabilecek mi?
İremrecords etiketiyle yayınlanan, Zeynep Talu-Aykut Gürel prodüksüyonu single çalışmasıyla müzik dinleyicilerine merhaba diyen Didar Çalık’ın ilk şarkısı "İlgilen Benimle"’nin sözleri ve müziği kendisine ve kardeşi Burkay Çalık’a ait. Şarkının radio mix versiyonunu Aykut Gürel, club mix versiyonunu ise Mustafa Haybat düzenledi.
Öykü ve koreografisi Nur Sonbahar'a ait olan şarkının klibi yönetmen Aydın Ketenağ tarafından Metrocity alışveriş merkezinin asansöründe çekildi. Videoda Danset Sahne Sanatları dansçılari yer aldılar.
Konservatuar eğitiminin ardından müzik kariyerine sahne performansları ile devam eden Didar Çalık, ilk single çalişmasının ardından Eylül ayında yayınlanacak olan albümü ile sizlere seslenmeye devam edecek.