...........
“SEVDİKLERİMLE VEDALAŞACAK ZAMANIM VAR”
Hastalığı ilk öğrendiğinizde ölüm korkusu yaşadınız mı?
Tevekkül ediyorum. Annemi de pankreas kanserinden kaybettik. Tanı konulamadı. Tam ölüm evresinde öğrendik rahatsızlığını. En azından benim şansım var; evresi belli oldu, tedavisi var.
Sonuç vermezse de bütün herkesle geçirebileceğim, helalleşebileceğim, en azından yapmak istediklerimi hayata geçirebilecek bir zaman dilimim var.
Hastalığınız şu an ne aşamada? Nasıl bir tedavi uyguluyorlar?
Tümör arter damarın üzerinde; bu şanssızlığım fakat yayılmamış hiç. Onu kemoterapide küçültüp ameliyata alacaklar beni. Doktorum Profesör Bilgi Baca en büyük yardımcım.
Ben nefes terapistiyim. Vücudumdaki oksijen seviyesini yüzde 70’e çıkartabiliyorum. Bir sürü şifa, enerji çalışmalarım var. Onlar beni çok güçlü tutuyor.
Kemoterapi aldığım gün ve onun ertesindeki 4-5 gün yeri öptürüyor bana. Yine de şikayet etmiyorum.
İyileşince Avustralya’ya tekrar dönecek misiniz?
Hayır. Çok şanslıyım burada yakalandığım için. Çünkü Türk doktoru var. Orada psikolojik olarak da biterdim. Bu bile bana Allah’ın bir lütfu.
“ALLAH’IN BANA VERDİĞİ BİR MİSAFİR BU HASTALIK”
Peki eşiniz ve çocuklarınız nasıl?
Avustralya’da bir düzen kurdular. Bir de küçük oğlum okuyordu, o yüzden vatanıma 6 yıl gelemedim. Bu da beni çok üzdü. Burada olmam şans.
Allah bana dedi ki; bu kadar güçlü durma bu da bir kibir, biraz geri çekil, misafiri yolladım sana, sen bu misafiri ağırlarken nereye gitmişsin ne tohum ekmişsin? O, kimler sana iyi, kimler iyi değil, ne yapmışsın, ne etmişsin beni böyle bir hesaba çekti.
Allah’ın bana verdiği bir misafir bu hastalık. Ya gider ya da beni götürür bilemem ama finalim buysa buna sonuna kadar tevekkül ederim.
“‘MEZAR YERİNİ ALDIN MI?’ DİYE SORUYORLAR, BAZILARI BENİ ÇOKTAN ÖLDÜRMÜŞ”
Bu süreçte çocuklarınızın yanınızda olmasını ister miydiniz?
Eşim zaten yanımda. Ben onlara hayat kurmak için çok mücadele ettim. Gelseler şurada ağlasalar, üzülseler bana ne yararı var? Daha çok kahrolurum. Ailemin yanıma gelip ağlaması, sızlaması bana hiç yardımcı olmaz.
Sizi en çok neler etkiliyor?
Saçlarımın dökülmesi ama sağlığım yerinde olsun yeter. Bir de, “Mezar yerini aldın mı?” şeklindeki sorular. Ölümümü kabullenmiş bazıları çoktan diyorum.
Orijinal Kaynak: posta.com.tr (Alev Gürsoy Cimin)
RÖPORTAJIN TAMAMINI KAYNAKTAN OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ / DOKUNUNUZ!
Kaynak: www.magazinkolik.com - 30.07.2023