10 Kasım 1946 İstanbul doğumlu tam adıyla Münir Fikret Kızılok’un müziğe ilgisi Galatasaray Lisesi ilkokul kısmında okurken başlar. İlk enstrümanı kendisine yaş gününde armağan edilen kırmızı bir akordeondur. İlk müzik derslerini sınıf arkadaşlarından birinin klarnetçi olan babasından alır. Bu sayede müzik yaşamı aktif olarak başlar.
İlk konserini de 23 Nisan’da Taksim Belediye Gazinosu’ndaki okul müsameresinde verir. Fikret Kızılok ve orkestrası adlı küçük grubun elemanları Kızılok’un sınıf arkadaşlarıdır ve çaldıkları halk türküleri ile alkış alırlar. Halk müziğine verdiği değer o dönemden bellidir. İlk konserinde çaldığı türkülerle herkesin beğenisini kazanır ama konser Fikret Kızılok’un solo çalışması değildir. Ortaokulda ve lisede de müzik çalışmalarına devam eden Fikret Kızılok lise yıllarında, onunla birlikte görmeye alıştığımız gitara başlar. Bu dönemde bir alt sınıflarında okuyan Timur Selçuk ve Barış Manço da müzik konusunda destek aldığı insanlardandır. Eski grubun elemanları zamanla değişmiş ve grubun ismi de ‘Fikret Kızılok ve Veliahtları’ olmuştur. Bu grupla birlikte okul dışında da ismi duyulmaya başlamıştır. Lise bittikten sonra dahi grup çalışmalarını sürdürmüşlerdir.
Liseden mezun olduktan sonra Fikret Kızılok’un eski arkadaşı olan
Cahit Oben’in
kurduğu ‘Sailors’ grubu Kızılok’un ailesiyle oturduğu yer olan Kadıköy’de oldukça başarılıdır. Fikret Kızılok ve Cahit Oben eski arkadaşlardır ve gruplarını dağıtarak yeni bir grup kurmaya ve profesyonel müzik hayatına atılmaya karar verirler, yeni bir grup kurarak müzik yaşamlarını geliştirmeyi hedeflemektedirler. Eski gruplarını dağıtıp yanlarına bas gitarcı Koray Oktay ve davulcu Erol Ulaştır’ı alarak Fikret Kızılok’un ilk profesyonel grubu olan ‘Cahit Oben 4’ü kurarlar (1963). O dönemin en popüler grubu olan efsanevi grup Beatles’dan etkilendiklerini kabul ederek, Beatles tipi müzik yaptıklarını da söylerler.
Grup, İlham Gencer’in işlettiği Çatı Gece Klübünde programlar yapmaya başlar, bir yandan da mahalle konserlerini sürdürür. Çalışmalarını mahalle konserlerinden ve klüplerden daha ileri adımlara taşımayı amaçladığı için grup elemanlarının paralarıyla iki 45’lik doldururlar. İlk plaklarının iki yüzünde de yabancı parçalar vardır: “I Wanna Be Your Man” ve “36 24 36”. Fakat ikinci albümlerinin ilk yüzünde “Silifke’nin Yoğurdu”, ikinci yüzünde ise Fikret Kızılok’un yayınlanan ilk bestesi olan “Hereke” adlı parça vardır ki bu aynı zamanda Kızılok’un plak olarak yayınlanan ilk bestesidir. Fikret Kızılok, ‘Cahit Oben 4’le çalışmalarını sürdürürken girdiği Dişçilik Yüksekokulu’ndaki eğitimini sürdürür.
Fikret Kızılok, Cahit Oben 4 ile ilk önemli başarısını, 1965 yılında düzenlenen
Altın Mikrofon Yarışması’nda
söyledikleri ‘twist’ tarzındaki, daha çok Halimem olarak bilinen “Halime” adlı düzenlemeyle aldığı dördüncülük idi. Hürriyet Gazetesi ‘Halime’yi, ön yüzünde “Makaram Sarı Bağlar” ile birlikte 45’lik yapar.
Altın Mikrofon Yarışması birçok grubun ve sanatçının sanat hayatında yol açtığı önemli değişiklerden Fikret Kızılok da payını almıştır. Türk müziğinde yeni denemelerin yapılması beklenen yarışmada Anadolu müziğine yeni boyutlar kazandıran Cem Karaca, Moğollar, Haramiler ve Erkin Koray gibi birçok ünlü isim de bu yarışma sayesinde sanat yaşamına yeni bir boyut katmıştır. Altın Mikrofon, Cahit Oben’in değil ama Fikret Kızılok’un hayatında önemli bir yere sahiptir.
Bu başarıdan sonra grup dağılma sürecine girer. Grubun beyni olan Cahit Oben, Ankara Maarif koleji öğrencilerinden (şarkıcı) Füsun Önal ile nişanlanır ve müzik yaşamını nişanlısıyla devam ettirmeye karar verir. Bu da grubun dağılmasına yol açar. Grup dağıldığında Dişçilik fakültesinde okuyan Fikret Kızılok bir süre müzikten uzak kalır ve sadece okuluyla ilgilenir.
Ama müzikten uzak kalamayacağını anlayan Fikret Kızılok ilk solo EP plağını çıkartır: “Ay Osman - Colours / Sevgilim-Baby”. Bu plak o yıllarda fazla ses getirmez. O da okulla birlikte yürütemeyeceğini düşündüğünden olsa gerek okulunu bitirene kadar kısmen müziğe ara verir. Yine de müzikten uzak kalamayacağı için çok aktif olmamakla birlikte Barış Manço ve arkadaşlarının kurduğu ‘Kaygısızlar’ grubuyla birlikte çalışmalar yapmaktadır.
Dişçilik Yüksekokulu’nun son sınıfındayken mahalleden arkadaşı Arda Uskan ile bir yolculuğa çıkar ve Anadolu’yu keşfetme gezisi de diyebileceğimiz bu gezi sırasında yolu Aşık Veysel’in köyüne düşer. Orda Aşık Veysel ile tanışır. Onun sazını dinler, onunla sohbet eder ve hayran olur. Bu tanışma elbette ki Fikret Kızılok gibi bir müzisyen için farklı anlamlar içermiştir. Zaten bu görüşmeden çok etkilendiği çalışmalarına yansımıştır. Hatta İstanbul’a dönünce Aşık Veysel hakkında ne bulursa okur ve dinler. Bu hayranlıkla gitarını eline alan Fikret Kızılok stüdyoya girer ve çalışmalara başlayarak “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünün kendi düzenlemesiyle kendi yazdığı bir halk türküsü olan “Benim Aşkım Beni Geçti” ile bir 45’lik olarak yayınlar(1969). Bu ikinci solo 45’liğidir.
Hayatında bir dönüm noktası olan bu albümün arka kapağında müziğe verdiği aranın gerekçesi olarak şunları yazmıştır: “Piyasa, öylesine Türk benliğinden uzak melodilere kucak açmıştı ki, beni dinlemeyeceklerdi bile. Bugün ise durum büyük bir hızla değişiyor. Bu öz benliğimize dönüşte ben de üzerime düşen görevi yapmaya karar verdim...”
Fikret Kızılok, bu albümün çıkmasıyla da durmaz ve seyahatlerine devam eder ve şöyle anlatır ikinci seyahatini: “Sonra tekrar, yalnız gittim. Bu ikincisinde kar yağdı, Kasımdı, kapandı yollar. Ve ben orada üç ay kaldım. Üç ay kalınca ben değiştim. Adamcağız saz çalıyor, bende de gitar var. Uymayan bir şeyler var, fakat o kadar yakınında yollar var ki... Onun şarkısını filan da aranje etmek istemiyorum. Ne yapayım, ne yapayım derken, bir dizeyi yazmış fakat besteleyememiş olduğunu gördüm. ‘Yapayım mı bunu’ dedim, ‘yap’ dedi. ‘Yeter gayri, yumma gözün kör gibi’ diye bir şarkı. Geldim İstanbul’a, bunu yaptım ve 22 yaşında meşhur oldum.”
Gerçekten de bu düzenlemesinden sonra popülaritesi artacaktır. “Yumma Gözün Kör Gibi! / Yağmur Olsam” asıl çıkışını yaptığı plaktır(1970). Plakta farklı sesler de dener. İlginç gelebilir ama bu albümü farklı kılan asıl özellik enstrüman olarak taş ve tahta da kullanmış olması. Bu albüm sayesinde ilk ‘Atın Plak’ ödülünü alır.
Ardından yine farklı bir çalışma olan “Söyle Sazım” adındaki kendi bestesinin ve “Güzel Ne Güzel Olmuşsun” türküsünün bulunduğu plağını çıkarır. Farklı bir çalışma olduğunu kapağında tanımladığı parçasından bellidir. Kapağında; “Türk geleneklerine uygun 17 perdeli ‘Hüseyni’ düzende üç değişik sazın batı anlayışında ve çok sesli olarak kullanıldı” diye tanımlamıştır kendi bestesini. Ayrıca bu plağın iki parçasında da kendisine eşlik eder. 1970 yılını bu iki plakla kapatır Fikret Kızılok. Daha sonra da Hey Dergisi’nin düzenlediği ‘Yılın Müzik Oskarları’ anketinde ‘Yılın Erkek Şarkıcısı’ seçilmiş ve Barış Manço’nun ‘Dağlar Dağlar’ına birinciliği kaptırmıştır ama ‘Söyle Sazım’la ikinci, ‘Yumma Gözün Kör Gibi’yle üçüncü ve ‘Güzel Ne Güzel Olmuşsun’la dördüncü olmuştur.
Fikret Kızılok, “Türkçe’nin özellikle de sanatçılar tarafından düzgün kullanılması gerektiği” düşüncesindedir. Zaten bunu da yorumladığı türkülerle ve kendi parçalarıyla da söylemiştir aslında. Günümüzde de devam eden batı düşkünlüğünden ve ülkenin o zaman da içinde bulunduğu asimilasyondan ciddi derecede rahatsızlık duymaktadır. Hatta “ne kadar bunun popülerlik için yapıldığını düşünseler de” - Sezen Cumhur Önal’in, radyo programında Fikret Kızılok’un şarkılarından birini “aranjman” diye anons etmesi yüzünden Önal’a dava açar ve kazanır.
Bu başarılı dönemden sonra Fikret Kızılok bir süre plak yapmaya ara vermiş olsa da müziğe ara vermez. Bu dönemde Çiğdem adıyla piyasaya çıkan genç bir şarkıcının albümünün düzenlemesini yapar. Daha sonra da gezmeye doyamadığı Anadolu’ya turneye çıkar ama turne sırasında Siverek yolundayken donma tehlikesi geçirir ve bir kamyon şoförü tarafından kurtarılır. Bunun üzerine bir plak yapmaya karar verir ve plağın ön yüzündeki “Emmo” adlı bestesini kamyon soförüne ithaf eder (1971). Plağın arka yüzünde ise Ahmed Arif’in “Vurulmuşum” adlı şiiri için yaptığı bestesi vardır ve Kızılok, 1972’de bu şarkıyla Bulgaristan’da yapılan ‘Altın Orfe Festivali’ne katılır.
Fikret Kızılok bu plağıyla birlikte Sayan Plak’tan Grafson’a geçmiştir ve 1973’te bu şirkette bir dizi plak yayınlar. Bu plaklarda yer alan şarkılar, Kızılok’un yazdığı “Bir Ali Var” adlı oyunun bölümleridir: “Gün Ola Devran Döne”, “Anadolu’yum”, “Leylim Ley (Kara Tren)”, “Tutamadım Ellerini” ve “Gözlerinden Bellidir” adlı parçalarından oluşan bir dizi plak yayınlamıştır.
Yazılan, ancak bugüne dek sahnelenmeye bu oyunun şarkıları başka sanatçılar tarafından da seslendirilir: ‘Kime Sormalı’yı Dönüşüm eşliğinde Tansu, ‘Duyar mısın’ı ise o dönemde ününün doruğunda olan Timur Selçuk yorumlar. Bu arada “Köroğlu Dağları” şarkısının başında kullandığı gitar, Kızılok müziğinde bir yeniliktir.
Arka arkaya yayınladığı bu kadar plaklardan sonra uzun bir süre gözlerden uzaklaşır. Kendine bir muayenehane açarak diş hekimliği yapmaya başlar. Fakat bu süre içerisinde çok üzücü bir olay yaşamıştır. 21 Mart 1973’te Aşık Veysel ölmüştür. Haberi alır almaz cenazeye gitmek için Aşık Veysel’in köyüne giden Fikret Kızılok cenazeye katılan tek sanatçıdır. Belki de bu ölüm haberi hayatının dönüm noktasıdır.
Muhtemelen hayatının geri kalanını diş hekimliğiyle sürdürmeyi planlayan Fikret Kızılok, bu üzücü olaydan sonra tekrar müziğe geri döner ve 1974’te Zafer Dilek Orkestrası elemanlarından Ataman Hakman ve Sahir Kayahan, bir ara Moğollar’ın klavyeciliğini üstlenmiş olan Turhan Yükseler, daha önce amatör çalışmalar yapmış olan Siret Yurtsever ile Eser Sayıner’den oluşan ‘Tehlikeli Madde’ adındaki yeni grubuyla Anadolu turnesine çıkar. Bu grupla birlikte folk motiflerinin rock ile harmanlandığı Anadolu Rock tarzı müzik yapmaktadır.
Fikret Kızılok’un yorumunun Ahmed Arif’in “Sevdan Beni” ve “İçerde” adını taşıyan şiirleriyle birleştiği bir plak olan ‘Haberin Var mı? / Kör Pencere-Ay Battı’yı hazırlarlar (1974). Bir sonraki plakları olan enstrümantal çalışmalarıyla eleştiriler almaya başlarlar.
Bu plaktan sonra yapılan “Anadolu’yum 75”, daha önce yayınlanan aynı adlı şarkıya bir göndermedir. Hatta plak aynı kapak içinde piyasaya sürülür. Plağın arka yüzünde Mahzuni Şerif’in bir türküsünü yorumlar Kızılok: “Darağacı”.
Aynı türküyü aynı günlerde Edip Akbayram ve Dostlar da plak yapmak istemektedir. Ancak, Kızılok’un daha erken davranması yüzünden bu kararlarını değiştirirler. Ancak plak pek iyi eleştiriler almaz. 1975’te Eurovision Türkiye Seçmelerinden önce Televizyonda Örsan Öymen’in sunduğu ‘Söz Meclisten İçeri’ adlı programda süpriz konuk olan Fikret Kızılok, canlı bağlantıda Bülent Ecevet’in ‘Bach Sonatı’ isimli şiirinden bestlediği şarkıyı muayehanesinden yorumladı ve ardından da Eurovision’a katılmak için Ecevit’in olurunu almıştır ama şarkı ne plak oldu ne de Eurovision’a katıldı.
(Kaynak: www.radikal.com.tr - Murat Meriç makalesi)
Son 45’liği olan “Biz Yanarız / Sen Bir Ceylan Olsan” (1976) adlı plakla da kötü eleştiriler devam eder. Eleştiriler daha çok Fikret Kızılok’un kendini yenilemesi ve tarzını değiştirmesi üzerine söylenir. Belki de eleştirilerin o kadar yoğunlaşmasının sebebi Fikret Kızılok’un başarılarından sonra beklentilerin artmasıyla ilgilidir. Ama yine de Fikret Kızılok eleştirilerden etkilenir ve bir yıl piyasada gözükmez.
1977’de “Not Defterimden” adlı albümle 1971-’72 yıllarında yaptığı ancak o güne dek yayınlamadığı kimi kayıtları bir albüm olarak piyasaya sürer. Bu arada Varşova’da bu albümüyle iki ödül alır. Bu albümde daha çok deneysel bir çalışma yürüten Fikret Kızılok, Atonal bir altyapı üzerine Nazım Hikmet şiirini koyarak kendisinin de dediği gibi ‘şarkıcılığı değil, müzisyenliği’ dener. Ama içinde Nazım Hikmet isminin yer almasının da etkisinden olsa gerek çıktıktan kısa bir süre sonra albüm toplatılır. Bu olaydan etkilenen, O güne dek 13 altın plak ve çeşitli ödüller alan sanatçı, bundan sonra derin bir sessizliğe gömülür.
“Not Defterimden” albümünün piyasaya sürülmesinin yasallaştığı döneme, yani 1983 yılına kadar ortalarda gözükmez. Bu durumu da, çalışmaları ticari amaçlı olmadığı için müzik evlerinin ilgilenmemesine bağlayarak açıklar.
Yıllar sonra bizim daha yakından tanıdığımız Fikret Kızılok döner, çoğumuzun tanıdığı “Zaman Zaman” albümüyle. Tarzı kendisine çok yakın olan Bülent Ortaçgil’le birlikte konserler verir. Hem bu konserlerin hem de kendi konserlerinin kayıtlarıyla yeni albümler çıkararak piyasadaki arabesk rüzgarına karşı irade sergilemeye çalışırlar. Daha sonraları “Pencere Önü Çiçeği” albümünü hazırlarlar. O günün içindeki birçok olgunun eleştirisinin yer aldığı albüm, Bülent Ortaçgil’le yaptığı son çalışma olmuştur. Tarzları birbirlerine benziyor fakat Bülent Ortaçgil’in duygusal, Fikret Kızılok’un ise nesnel yaklaşımları sözlerde ayrılığa yol açar. Gerçi böyle bir çeşitlilik, bir proje için muhteşem bir şey olsa da ortak noktalar bulunamazsa yürümesi zor olabilir. Bu ayrılığın üzerine “Demirbaş-Müzikal Vaziyetler”, “Vurulduk Ey Halkım” ve “Devrimcinin Güncesi” gibi eski tarzından daha modern bir tarzda olan solo çalışmalar yapmıştır.
Başlarda siyasi eleştiri içerikli parçalar yapmaya yönelip 90’lı yıllarda da güncel hayattaki çarpıklıkları parçalarında eleştirmeye devam etmiş olan sanatçı, bir deniz tutkunu olarak Bodrum’da teknesiyle mütevazi bir yaşam sürmekteyken 25 Eylül 2001 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.
1974 Tehlikeli Madde (EP, Şah Plak 5022)
A yüzü: 1-
Haberin Var mı B yüzü: 1- Kör Pencere
2- Ay Battı
Aşkın Olmadığı Yerde / İnsan mıyım Mahluk muyum Ot muyum (Tehlikeli Madde) (45’lik, Şah Plak 5033)
1975 Anadolu’yum / Gün Ola Devran Döne (45’lik, Coşkun Plak 1381)
Darağacı / Anadolu’yum ’75
(45’lik, Şah Plak 5051, Mahzuni Şerif’in Türkülerinin Yorumu)
(19 Kasım 1975 tarihli Hey Dergisi’nde 4 üzerinden 2 yıldız verilmiş.)
Fikret Kızılok (Kaset Albüm, Alparslan 0043 Almanya)
Kısım A: 1- Haberiin Var mı
2- Söyle Sazım
3- Güzel Ne Güzel Olmuşsun
4- Kör Pencere
5- İnsan mıyım Mahluk muyum
6- Bacım Önde Ben Arkada
7- Dar Ağacı
8- Anadoluyum
9- Koy Verdin Gitti
Kısım A: 1- Aşkın Olmadığı Yerde
2- Yumma Gözün Kör Gibi
3- Yağmur Olsa
4- Uzun İnce Bir Yoldayım
5- Benim Aşkım Beni Geçti
Fikret Kızılok-1 (Kaset Albüm, Türküola 452, Almanya)
1- Gün Ola Devran Döne
2- Leylim Leylim
3- Anadoluyum
4- Ya Dönülür Ya Dönülmez (Tutamadım Ellerini)
5- Bulamadım Ben Beni (İnsan mıyım Mahluk muyum)
6- Anadoluyum- 75
7- Aşkın Olmadığı Yerde
8- Köroğlu Dağları
9- Bacım Önde Ben Arkada
10-Haberin Var mı
11-Kör Pencere
12-Dar Ağacı
13-Gözlerinden Bellidir
14-Laz (Koyverdin Gittin Beni)
1976 Biz Yanarız / Sen Bir Ceylan Olsan (45’lik, Şah Plak 5055)
Fikret (MC & LP Albüm, Saba 1426)
1- Benim Aşkım Beni Geçti
2- Uzun İnce Bir Yoldayım
3- Yağmur Olsam
4- Yumma Gözün Kör Gibi
5- Aşkın Olmadığı Yerde
6- Koyverdin Gittin Beni
7- Anadoluyum
8- Dar Ağacı
9- Bacım Önde Ben Arkada
10-İnsan mıyım Mahluk muyum
11-Kör Pencere
12-Güzel Ne Güzel Olmuşsun
13-Söyle Sazım
14-Haberin Var mı
1977 Not Defterimden (LP Albüm, Kalan Müzik LP 5008)
(71-72 yılları yayımlanmamış eserlerini kapsar)
1- Kerem Gibi - 04:20
2- Her Yerde - Her Şeyde - 02:59
3- Uyusana Düşüncem - 01:14
4- Denizi Duyuyorum - 01:12
5- Gece Gelen Telgraf - 03:22
6- Ne Zaman - 01:05
7- Kalbim Yine Çarpıyor - 02:09
8- Belki Ben - 02:10
9- Bilerek - Bilmeyerek - 01:17
10-Küçük Kirli Bulut - 01:54
11-Sefaletin Ziyafeti - 01:24
12-Spartakus - 04:13
13-Piyer Loti - 01:31
14-Kırlangıç Şarkısı - 01:43
15-Obur Piton - 02:05
16-Trum Tiki Tak - 02:04
1983 Zaman Zaman (LP Albüm, Yonca 8037)
1- Yeter Ki - 03:27
2-
Zaman Zaman
- 03:44
3- Serserinim - 03:36
4- Güzel Ne Güzel Olmuşsun - 03:02
5- Oysa Ben - 03:01
6- Uyku Kardeşim - 02:31
7- Tek Başına - 03:11
8- Sevda Çiçeği - 04:25
9- İki Parça Can - 04:10
10-Gözlerim Denizde - 02:39
1984 Biz Şarkılarımızı... (Çekirdek Hatırası) (Bülent Ortaçgil ile birlikte Ortak LP Albüm, Kadıköy Çekirdek Müzikevi 013)
1- Bizim Şarkılarımız
(ortak icra) 2- Deniz Kokusu
(Ortaçgil) 3- Düşler
(Kızılok) 4- Mum
(Ortaçgil) 5- Egoist Kumsal
(Kızılok) 6- Nereye Sokağı
(Ortaçgil) 7- Katerina
(Kızılok) 8- Memurun Şarkısı
(Ortaçgil) 9- Ama Babacığım
(Kızılok)
1986 Pencere Önü Çiçeği (Bülent Ortaçgil ile birlikte Ortak Albüm, Kaynak Müzik)
1-Olmasın Varsın (Söz: Bülent Ecevit’in Türk-Yunan Şiiri’nden)
2-Değirmenler
3-Güneşin Aynasında
4-Uyusun da Büyüsün
5-Bir Nihavend Yalnızlık
6-
Pencere Önü Çiçeği 7-Entellektüel
8-Şarkıdaki Maymun
Rüzgara Söylenen Şarkılar-Pencere Önü Çiçeği (Bülent Ortaçgil ile birlikte,
Kaset Albüm,)
1987 Edip Akbayram-Fikret Kızılok (Karma Kaset-MC, Coşkun Plak)
1- İnce İnce Bir Kar Yağar
2- Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme
3- Dumanlı Dumanlı Oy Bizim Eller
4- Anam Ağlar Başucumda Oturur
5- Boşu Boşuna
6- Yumma Gözün Kör Gibi
7- Yağmur Olsam
8- Söyle Sazım
9- Güzel Ne Güzel Olmuşsun
10-Dağlar Dağladı Beni
11-Yakar İnceden İnceden
12-Sev Beni Beni
13-Kükredi Çimenler
1990 Yana Yana (Albüm, Türü: Pop Rock, Kalan Müzik)
1- İnişlerim Çıkışlarım - 03:53
2- Yalan - 04:31
3- Yana Yana - 03:47
4- Bir Harmanım Bu Akşam - 05:43
5-
Bu Kalp Seni Unutur mu? (Vokal: Sibel Sezal)
- 04:34
6-
Why High One Why
(Vokaller: Bedri Baykam, Ferhan Şensoy, Esin Afşar, Sadun Bora, Dr. Memduh Eren, Hıncal Uluç, Grup Gündoğarken, (İlhan Şeşen, Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen) - 06:34
7- Gecenin Üçünde (Vokal: Sonay Tanrısever) - 05:22
8-
Gönül
- 06:19
9- Ben Gidersem - 03:47
Erkan Oğur: Perdesiz Gitar
Fahir Atakoğlu: Elektro Piono, Piono
Nedim Nalbantoğlu: Keman, Elektro Keman
Tahsin Ünüvar: Tenor Saksafon
Serhat Özkartal: Elektro Bas
Fırat Kızıltuğ: Violonsel
Fuat Domaniç: Gorg m1 synthesizer
Memo Tanrısever: korg dd1 ritm kurgu
Fuat Güner: Electrick Gitar
Fikret Kızılok: Akustik gitar, klasik gitar, şan
Kami Acim ve Fikret Kızılok: Düzenlemeler, Kayıt, Mix
1992 68’ler (Albüm, Türü: Protest, Ada Müzik) (Varşova’da iki ödül)
1- Kör Pencere
2- Gün Ola Devran Ola
3- Anadolu’yum
4- Tutamadım Ellerini
5- Gözlerinden Belli
6- Vurulmuşum
7- Eemmo
8- Köroğlu Dağları
Olmuyo Olmuyo (Düşler) (Albüm, Taç Plak)
1. Olmuyo Olmuyo
2. Ninni
3. Olanlar Oldu
4. Entellektüel
5. Sen Olmasan
6. Düşler
7. Aklımda Hep Sen
8. Olmaz mı
9. Alaturka Liberal
1993 68’ler 2 - Seçme Eserler (Albüm, Kalan Müzik)
1 - Darağacı
2 - Bacın Önde Ben Arkada
3 - Anadoluyum
4 - Koyverdin Gittin Beni
5 - Kerem Gibi
6 - Yumma Gözün Kör Gibi
7 - İnsan mıyım
8 - Yağmur Olsam
9 - Uzun İnce Bir Yoldayım
10-Söyle Sazım
1995 Demirbaş (Kasetli Kitap, Kalan Müzik Yapım ve Yayıncılık)
Karikatürler ve Kapak: İsmail Gülgeç
1. En Entellektüel
2. Ninni
3. Pişşt Barmen
4. Demirbaş
5.
Alaturka Liberal 6. Şarkıdaki Maymun
7. Uğur Mumcu
8. Gidip Şunu Kessem mi?
Vurulduk Ey Halkım (Albüm, Kalan Müzik)
(Uğur Mumcu’nun 25 Ağustos 1975 tarihli “GÖZLEM” köşesinde yazdığı “SESLENİŞ”; Fikret Kızılok tarafından 10 bölümde ayrı ayrı incelenerek senfonik şiir halinde bestelenmiş ve seslendirilmiştir.)
A Yüzü: 1. Uvertür
2. Uğur Mumcu’nun Sesi...
3. Bir Mumun Işığında
4. En Güzel Yıllarımız
5. Boş Birer Eldiven Gibi
6. Göz Göre Göre
7. Borcumuzun Diyeti
8. Sizin İçin Öldük
B Yüzü: 1. Uvertür
2. Uğur Mumcu’nun Sesi...
3. Kan Döktük Sokaklara
4. Anlamak İstemediler
5. Korkmadık
6. Bizi Öldürenler
7. Unutma Bizi
8. Hep Özgürlük İçin Hep
1997 Mustafa Kemal - Devrimcinin Güncesi (Kaset Albüm, Ad Yayıncılık)
1- Baba Ocağı - 02:22
2- Beyaz Entari - 01:50
3- Anacığım - 02:30
4- Karmakarışık - 02:55
5- Cennetin Anahtarları - 01:47
6- İstanbul - 06:37
7- İki Kürek Gibi - 02:27
8- Yine Yakalandık - 00:52
9- İhtilal, Ama Nasıl? - 05:15
10-La vie est bréve
- 03:40 (Açıklama: Fransızca sözler Atatürk’ün yazdığı ilk ve tek şiirin sözleridir) 11-…ve Savaş - 01:58
12-Emperyalistler - 05:53
13-Artık Hazır Ol - 02:00
14-Tek Yolumuz Devrim - 02:10
15-Yola Çıkarken - 05:29
16-Hesap Vakti - 07:50
1998 Demirbaş-Müzikal Vaziyetler (Albüm Kitap)
(1995 yılıdan çıkan albümün [YENİ BASMI]) 1. En Entellektüel
2. Ninni
3. Pişşt Barmen
4. Demirbaş
5.
Alaturka Liberal 6. Şarkıdaki Maymun
7. Uğur Mumcu
8. Gidip Şunu Kessem mi?
Mustafa Kemal - Devrimcinin Güncesi (CD Albüm, Kalan CD 111 )
(1997 yılından Ad Yayıncılık) tarafından Kaset olarak çıkarılan albümün CD formatında [YENİ BASMI]) 1- Baba Ocağı - 02:22
2- Beyaz Entari - 01:50
3- Anacığım - 02:30
4- Karmakarışık - 02:55
5- Cennetin Anahtarları - 01:47
6- İstanbul - 06:37
7- İki Kürek Gibi - 02:27
8- Yine Yakalandık - 00:52
9- İhtilal, Ama Nasıl? - 05:15
10-La vie est bréve
- 03:40 (Açıklama: Fransızca sözler Atatürk’ün yazdığı ilk ve tek şiirin sözleridir) 11-…ve Savaş - 01:58
12-Emperyalistler - 05:53
13-Artık Hazır Ol - 02:00
14-Tek Yolumuz Devrim - 02:10
15-Yola Çıkarken - 05:29
16-Hesap Vakti - 07:50
1999 Gün Ola Devran Döne 68-71 (Albüm, Türü: Pop Rock, Kalan Müzik
1-
Leylim, Leylim
- 03:55
2- Köroğlu Dağları - 04:08
3- Anadolu’yum - 02:38
4- Gün Ola Devran Döne - 02:58
5- Gözlerinden Bellidir - 03:51
6- Akın Var, Akın - 05:44
7- Söyle Sazım - 02:37
8- Yağmur Olsam - 02:26
9- Yumma Gözün Kör Gibi - 02:52
10-Haberin Var Mı - 04:31
11-Vurulmuşum - 03:11
12-Güzel Ne Güzel Olmuşsun - 02:16
13-Haberin Var Mı (Enstrümantal) - 04:48
200x FİKRET KIZILOK (Derleme Albümler, onstagerecords.com)
• Collection VOL. 1 1.Ay Osman
2.Sevgilim
3.Colours
4.Baby
5.Belle Maria
6.Kız Ayşe
7.Uzun İnce Bir Yoldayım
8.Yağmur Olsam
9.Yumma Gözün Kör Gibi
10.Söyle Sazım
11.Güzel Ne Güzel Olmuşsun
12.Vurulmuşum
13.Emmo
14.Gün Ola Evran Döne
• Single Collection VOL. 2 1.Anadoluyum
2.Leylim Leylim
3.Gözlerinden Bellidir
4.Köroğlu Dağları
5.Tutamadım Ellerini
6.Bacın Önde Ben Arkada
7.Koyverdin Gittin Beni
8.Aşkın Olmadığı Yerde
9.İnsan mıyım, Mahluk muyum Ot Muyum
10.Hberin Var Mı
11.Anadoluyum 75
12.Darağacı
13.Haberin Var Mı (Intrumental)
2002 Altın Mikrofon - 56 Unutulmaz Eser (1965-1966-1967-1968) (Karma Albüm, Dost Müzik ve DMC)
(Hürriyet Gazetesi’nin 1965-1968 yılları arasında düzenlediği “ALTIN MİKROFON YARIŞMALARI”nda derece alan sanatçıların plaklara okudukları 56 eser orijinal şekliyle kayda alınıp 3 CD ve Kaset olarak DOST MÜZİK ve DMC işbirliği ile yayınlandı.)
Dünden Bugüne Fikret Kızılok (1965 - 2001) (Albüm, Türü: Protest, Sony Müzik)
1-
Zaman Zaman
2- Yeter Ki
3- İki Parça Can
4- Gidiyorsun
5- İnişlerim Çıkışlarım
6- Ama Babacığım
7- Bir Harmanım Bu Akşam
8- Uyku Kardeşim
9- Vurulmuşum
10-Yumma Gözün Kör Gibi
11-Sevda Çiçeği
12-Farketmeden
13-Tek Başına
14-Yana Yana
15-Kalbim
16-Yadigar
17-Gecenin Üçünde
18-Leylim Leylim
19-Söyle Sazım
20-Plage Egoiste (Kumsalda)
2003 Michael Show Hits (Kolektif/Derleme Albüm, DMC, Mart 2003)
17-Fikret Kızılok - Yeter Ki (Fikret Kızılok)
2005 International Sad Hits Volume One: Altaic Language Group - CD Albüm 03)
1- Fikret Kizilok - Just As Long 2- Kim Doo Soo - Bohemian
3- Tomokawa Kazuki - Storms İn The Dead Of Night
4- Mikami Kan - Never Before
5- Fikret Kizilok - Beautiful, How Beautiful You Have Become 6- Tomokawa Kazuki - What İs This Place?
7- Kim Doo Soo - Mountain
8- Mikami Kan - Why Stop If You Like It?
9- Tomokawa Kazuki - Kasai Zenzo
10-Kim Doo Soo - Sweet Briar
11-Fikret Kizilok - Without Noticing 12-Mikami Kan - The Scarlet Rug
13-Kim Doo Soo - Wild Flower
14-Fikret Kizilok - I’m Anatolia 15-Mikami Kan - At The Harbor İn My Shorts
16-Tomokawa Kazuki - My Boy
2007 Büyükler İçin Çocuk Şarkıları (Fikret Kızılok & Bülent Ortaçgil Albümü, Klit Müzik, 15.07.2007)
1.
Küçük Ressam - 03:13
2.
İster Misiniz? - 03:07
3.
Gölgem - 03:10
4.
Do Re Mi - 03:24
5.
Anlatabilsek - 02:40
6. Ama Babacığım - 03:15
7. Sıfır Olmak - 02:27
8. Beyaz Balık - 04:19
9. Farkında Misin? - 02:43
10.İnanmayın Çocuklar - 02:51
11.Bilmece - 03:14
12.Denizi Seviyorum - 02:44