Bulgaristan, DARA’nýn Bangaranga þarkýsý sayesinde ilk Eurovision zaferini elde etti.
BULGARÝSTAN, 516 PUANLA YARIÞMAYI KAZANDI
Eurovision Þarký Yarýþmasý’nda gelenek olduðu üzere, önce jüri puanlarý açýklandý, ardýndan halk oylamasýnýn heyecan verici sonuçlarý duyuruldu.
Bulgaristan’ý temsil eden Bangaranga, 204 puanla jüri oylamasýnda ezici bir zafer elde etti. Bunu 312 puanla halk oylamasý takip etti.
ÝÞTE O PERFORMANS
Þarký, jüri ve halkýn oylarýyla ayný kazananýn seçilmesiyle her iki puanlama sisteminde de birinci oldu; bu, Kiev 2017’den bu yana yaklaþýk 10 yýldýr ilk kez gerçekleþen bir durum.
Bangaranga, ikinci sýradaki þarkýya 173 puan fark atarak yarýþmayý kazandý. Bu, Eurovision Þarký Yarýþmasý’nda þimdiye kadar gördüðümüz en büyük farkla kazanma rekoru oldu ve Alexander Rybak’ýn Fairytale þarkýsýnýn 2009 Moskova’daki 169 puanlýk farkla kazandýðý zaferi geride býraktý.
Ýkinci sýrada Noam Bettan’ýn seslendirdiði Michelle ile Ýsrail yer alýrken, üçüncü sýrada ise 2026’da Eurovision Þarký Yarýþmasý’na geri dönen bir diðer ülke olan Romanya, Alexandra Capitanescu ve Choke Me þarkýsýyla yer aldý .
Avustralya ve Ýtalya sýrasýyla dördüncü ve beþinci sýrada yer alarak ilk 5’i tamamladý.
Bangaranga þarkýsý Anne Judith Stokke Wik, Darina Yotova, Dimitris Kontopoulos ve Monoir tarafýndan yazýlmýþtýr.
BULGARÝSTAN EUROVÝSÝON ÞARKI YARIÞMASI’NDA
Bulgaristan yayýn kuruluþu BNT, 2005 Kiev’de düzenlenen 50. Eurovision Þarký Yarýþmasý’nda ilk kez katýldý.
Ülkenin ilk Büyük Final görünümü iki yýl sonra, 2007 Helsinki’de gerçekleþti. Elitsa Todorova ve Stoyan Yankoulov, “Water” þarkýsýyla büyük bir etki yaratarak Bulgaristan’a o gece etkileyici bir ilk 5 baþarýsý kazandýrdý.
Bulgaristan’ýn bugüne kadarki en iyi sonucu, 2017’de Kiev’e dönüþünde gerçekleþti. Kristian Kostov’un “Beautiful Mess” adlý þarkýsý , 615 puanla ikinci sýrada yer aldý ve bu puan, Eurovision Þarký Yarýþmasý’nýn 70 yýllýk tarihindeki en yüksek üçüncü puan oldu.
DARA, Eurovision’un 70. yýldönümünde Bulgaristan’ý temsil eden ilk Eurovision birincisi olma onuruna eriþti.
DARA HAKKINDA HER ÞEY
DARA, ülkesinin en tanýnmýþ pop müzisyenlerinden biri olup, eþsiz sesi, etkileyici sahne performansý ve sýnýrsýz tür harmanlamasýyla çaðdaþ Bulgar pop müziðinin imajýný þekillendiriyor.
DARA, Bulgar müziðinin sýnýrlarýný zorluyor ve en çok haftalarca listelerin zirvesinde kalan “Thunder”, “Call Me"” ve “Mr. Rover” gibi büyük hitleriyle tanýnýyor . Resmi Bulgaristan Radyo Yayýn Listesi’nde birçok bir numaralý hit þarkýya sahip olmasýnýn yaný sýra, DARA modern Balkan müzik sahnesinde de öne çýkan bir isim haline geldi.
Þarkýlarý ve videolarý 80 milyondan fazla dinlenme ve izlenme sayýsýna ulaþan DARA, ayný zamanda 2021 ve 2022 yýllarýnda Bulgaristan’ýn Sesi yarýþmasý aracýlýðýyla yeni nesil müzisyenlere mentorluk yaptý. Bugüne kadarki en samimi projesi olan ADHDARA albümü 2025’te yayýnlandý. Bu proje, kendi ülkesinde tanýnmýþ bir pop sanatçýsýndan, kendine özgü uluslararasý bir kimliðe ve geniþleyen küresel bir varlýða sahip bir sanatçýya dönüþümünü iþaret etti.
Kaynak: www.magazinkolik.com - 17.05.2026
Türk pop müziðinin beste fabrikatörü Serdar Ortaç, Kurban Bayramý’nýn birinci günü Kýbrýs’ta sahne alarak hayranlarýna unutulmaz bir gece yaþattý.
(DEVAMI...)
Mustafa Sandal için geçtiðimiz haftalarda düzenlenen Saygý konseri ile ilgili þarkýcý Hakan Peker’in açýklamalarý gündem oldu. Konseri gereksiz ve abartýlý bulduðunu söyleyen Peker’in, meslektaþýný kýskandýðý yönündeki yorumlar sosyal medyada gündem oldu.
(DEVAMI...)
Funda Arar, Kurban Bayramý’nýn birinci günü Kýbrýs’ta sahne aldý. Bayram tarzýyla dikkat çeken sanatçý, fenomen þarkýlarýyla seyircilere çifte bayram yaþattý.
(DEVAMI...)
Türk magazin tarihinin en unutulmaz skandallarýndan birinin kahramanlarý yýllar sonra ayný karede buluþtu! Kaya Çilingiroðlu’nun eski eþleri Hülya Avþar ve Feraye Tanyolaç’la bayramda verdiði aile pozu sosyal medyayý adeta ikiye böldü.
(DEVAMI...)
Bayram tatili için havaalanýna giden Aliþan ve Buse Varol çifti, kimliklerini kaybedince uçuþu kaçýrdý. Yaþanan aksaklýðýn ardýndan çift, tatil planlarýný bir sonraki güne ertelemek zorunda kaldý.
(DEVAMI...)
Burcu Güneþ, bayramlarýn kendisi için yalnýzca takvimde yer alan özel günlerden ibaret olmadýðýný söyledi. Sanatçýya göre bayramlar; sevdiklere vakit ayýrmanýn, kýrgýnlýklarý geride býrakmanýn ve ayný sofrada ayný duyguyu paylaþmanýn en güzel hali.
(DEVAMI...)
Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 30 Mayýs günü müzik, eðlence ve popüler kültürü ayný çatý altýnda buluþturmaya hazýrlanan West konseri, 120 bin kiþiyi aðýrlayacak. (DEVAMI...)
Dünyaca ünlü rapçi Travis Scott, pazar gecesi Haliç'te gerçekleþecek olan ‘One Night Only in the Club’ etkinliðiyle Ýstanbul’u sallamaya hazýrlanýyor.
(DEVAMI...)
Bayramýn birinci günü 360 ekranlarýnda yayýnlanan ‘Zamaný Geldi’ programýnýn konuðu Sinan Akçýl oldu. “Ýrem Derici’ye küsüm” diyen Akçýl’a Derici’den cevap gecikmedi: “Seni bi temiz döveyim, öyle barýþalým!”
(DEVAMI...)1
Not: Video Haberin Detaynda! zlemek iin DEVAMI...na TIKLAYINIZ!
Bir zamanlarýn ‘Küçük Ceylan’ý olarak bilinen þarkýcý Ceylan, geçirdiði estetik operasyonlar sonrasý imajýný da deðiþtirdi. 51 yaþýndaki isim, son haliyle takipçilerini þaþýrttý.
(DEVAMI...)
Geçtiðimiz günlerde milli takým için hazýrladýðý þarkýyla adýndan söz ettiren ünlü þarkýcý Sinan Akçýl katýldýðý bir programda Ferhat Göçer hakkýnda ilk kez açýkça itirafta bulundu. “Milyon dolar verseler ona bir daha þarký vermem” diyen þarkýcý içindeki kini tamamen bitirdiðini açýkladý.
(DEVAMI...)
Simge Saðýn, Nisan ayýnda yeni sevgilisiyle ilk kez görüntülenmiþti. Bir ödül gecesine sevgilisi Ýlkay Þencan ile katýlan Simge, yeni aþkýný cümle aleme göstermiþti. Simge ve Ýlkay Þencan çiftinden bu kez tatil pozu geldi. Ünlü çiftin ‘gym’ pozundan sonra ortalýk resmen alev aldý!
(DEVAMI...)