Alice Moore, puslu bir gece yarısı itirafı gibi ilerleyen ilk teklisi ‘Cigarettes’i yayınladı. Bu tekli, 3 Ekim 2025’te yayınlanması planlanan EP’si ‘The Waiting’in ilk sinyallerini veriyor.
Moore, hem müzikal merakını hem de lirik dürüstlüğünü şekillendiren Trois-Rivières ve Drummondville, Quebec arasında büyüdü. Samimiyetle yoğrulmuş sesi, alternatif indie popun ruh halleri arasında rahatça hareket ederken, grubu şarkılara doku ve atmosfer katıyor.
Grubunda gitarist Samuel Lessard, klavyeci Léandre Bourgeois, davulcu Ismaël Chagnon ve basçı James Forest yer alıyor. Birlikte, Quebec’in indie geleneklerinin zenginliğinden ilham alırken aynı zamanda yeni bir şeyler ortaya koyan, yaşanmışlık hissi veren bir ses bütünü oluşturuyorlar.
“Cigarettes” sert bir itirafla başlıyor: “Dün kendime bir paket sigara aldım ama içmiyorum.” Bu dize, aşk, çelişki ve çözülmenin sessiz anları hakkında bir şarkının tonunu belirliyor. Şarkı, kısıtlama ve rahatlama arasında denge kuruyor, kırılganlık ve kararlılık arasında gidip geliyor.
Şarkı sözleri rahatsızlığı, özlemi ve yalnız kalma korkusunu yansıtıyor. “Bugün buradayım, kafamda dönerken sigara içiyorum” gibi dizeler, özel olanı evrensel hissettirerek dinleyicileri hem kırılgan hem de korkusuz bir alana taşıyor.
Alice Moore, yaratım sürecini kendi sözleriyle şöyle açıklıyor: “İlk single ‘Cigarettes’ neredeyse EP’den çıkarılacaktı. Yapımcım Sam Mallais, paylaşmaya değer bir şey olduğuna beni ikna etti ve minnettarım. Şimdiye kadar yazdığım en kişisel şarkılardan biri haline geldi.”
Quebec, Sainte-Hélène-de-Bagot’daki Studio 345’te kaydedilen ‘The Waiting’ EP’si, dostlar, geceler ve kolektif bir enerjiyle bir araya geldi. Grubun çoğu enstrümanı canlı kaydetme kararı, kayda ham bir yakınlık katarak, cilalanmış bir eserden ziyade yakalanmış bir an gibi hissettirdi.
Moore’un indie pop evrenine dayanan şarkı sözleri, aşk, ruh sağlığı ve insan deneyiminin sessiz sınırları gibi temaları ele alıyor. Sesi, anıların mekanlarda kaldığı gibi kelimelerde de kalıyor ve çabuk solmayı reddediyor.
‘The Waiting’ ufukta belirirken, ‘Cigarettes’ Moore’un dünyasına açılan bir kapı görevi görüyor: keskin, yumuşak ve gerilimi korumaktan korkmayan. Eserleri yalnızlık ve bağ, nostalji ve mevcudiyet arasındaki boşluklarda yaşayan bir sanatçıyı tanıtıyor.
Bağımsız Indie Pop’un Yeni Sanatçısı Alice Moore, Yakında Çıkacak EP’si “The Waiting” Öncesinde İlk Teklisi ‘Cigarettes’i Yayımladı | Giriş/Hesap Aç | 0 yorum
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.
Survivor ile tanınan Aleyna Kalaycıoğlu ile rapçi Canbay’ın ilişkisi sona erdi. Sosyal medyada birbirlerini takipten çıkan ve ortak fotoğraflarını silen çift ayrılığı doğruladı. Kalaycıoğlu ise konuyla ilgili sorulara “Şu an onu anlatmanın vakti değil, onu başka gün konuşalım” şeklinde yanıt verdi.
(DEVAMI...)
Türk müziğinin iki unutulmaz ismi, Müslüm Gürses ve Harika Avcı’nın 1989 yılında birlikte seslendirdiği “Olmaz Artık” adlı özel düet, Elenor Müzik raflarından çıkarılıp yeniden düzenlenerek müzikseverlerle buluşuyor.
(DEVAMI...)1
Not: Audio Video Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Müzik dünyasının ‘Baba’sı Orhan Gencebay, yine gönülleri fethetti! Henüz 13 yaşında olan ve hayata tutunmaya çalışan bir çocuğun tedavi masraflarını karşılamak için harekete geçen Gencebay, koleksiyonundaki en özel, en kıymetli enstrümanını satışa çıkardığını duyurdu.
(DEVAMI...)
Yonca Evcimik, Kral Pop Radyo medya sponsorluğunda 30 Mart’ta Fişekhane / 31 Mart’ta Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde ‘Yonca’nın 90’lar Ekspres’ ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.
(DEVAMI...)
Blok3’ten İstanbul’da Dev Gece: “La Catedral” Geliyor! Arka arkaya çıkardığı şarkılarıyla müzik dünyasına adını altın harflerle yazdıran Blok3, şimdi de kariyerinin en iddialı sahne şovlarından biriyle gündeme gelmeye hazırlanıyor.
(DEVAMI...)
Elif Buse Doğan, müzikal performans serisi ‘Akustik Renkler 2’nin üçüncü şarkısı olarak, sözleri Demir Demirkan’a, bestesi Can Temiz’e ait olan ‘Mey’i yeniden yorumluyor.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Şarkıcı Göksel kamera karşısına geçti ve bambaşka karakterlere büründü. Birbirinden farklı peruklarla poz veren ünlü isim o hallerini sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi.
(DEVAMI...)
Murat Kurşun, yaklaşık 23 yıl aradan sonra o dönemden bu yana popülaritesini kaybetmeyen şarkısı ‘Sevenler Gece Ölür’ü güncelleyerek yeniden çıkardı.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Daha önce başka bir kanalda yayınlanıp başarısız olan Beyazıt Öztürk’ün programını gün değişikliği de kurtaramadı. Son hafta yayınlanan bölüm TOTAL izleyici grubunda 42. sıraya yerleşti.
(DEVAMI...)
Sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ün ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
(DEVAMI...)
Yer aldığı dizi ve film projelerinde yakaladığı başarılarla büyük takdir toplayan Şahin Kendirci, müzik kariyerindeki yükselişini kaldığı yerden sürdürmeye devam ediyor.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!