Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin 12 yıllık mirasını devralan Bodrum Müzik Festivali, bu akşam (12 Ağustos 2017) Alice Sara Ott’un Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ile verdiği açılış konseriyle başladı.
Açılış töreninde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nün de kurucusu ünlü besteci, müzikolog ve müzik teorisyeni Yalçın Tura’ya “Onur Ödülü” takdim edildi.
Açılış gecesinde konuşma yapan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan “Doğuş Grubu olarak yenilenen sosyal sorumluluk vizyonumuz ‘Doğuş’tan İyi Bir Gelecek’ çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz festivalimizi bir kez daha sizlerle buluşturmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.
Özellikle geçtiğimiz iki yılda programa getirilen yeniliklerle sadece bu festival için Bodrum’a gelen bir izleyici kitlemiz olduğunu gururla paylaşmak isterim. Bu durum festivali daha da geliştirmek ve tüm Bodrum’a yaymak için bizlere cesaret ve güç veriyor.
Daha fazla müziksevere ulaştırmak için yapısını ve adını yenilediğimiz eski adıyla D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu sene Bodrum Müzik Festivali’ne 13 yıllık deneyimini, alkışını ve müziğini miras bırakıyor.
Yeni oluşumuyla Bodrum Müzik Festivali’nin daha da geniş kitlelere ulaşacağına yürekten inanıyoruz. Tüm bu yapılanma ile festivalimizi, farklı disiplinleri bir araya getiren ve Bodrum’u tümüyle içine alan bir destinasyon festivaline dönüştürmek, yurt içi ve yurt dışından çok daha fazla konuğu festivalimizde ağırlamayı amaçlıyoruz.” dedi.
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve Alice Sara Ott Sahnedeydi
Festivalin açılış konserinde, Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), ilk olarak Yalçın Tura’nın Karcığar, Nikriz ve Nişâbûr makamlarından esintiler içeren Toccata’sını çaldı. Sonrasında Japon asıllı Alman piyanist Alice Sara Ott, DÇSO eşliğinde, Çaykovski’nin ihtişamlı 1. Piyano Konçertosu’yla programa devam etti. Konserin ikinci yarısında ise usta oyuncu Selçuk Yöntem’in anlatıcılığında Mussorgsky’nin başyapıtı Bir Sergiden Tablolar yer aldı.
Konser sonrasında Cinemarine Açık Hava Sineması, D-Marin Turgutreis’te Florance Foster Jenkins filminin gösterimiyle festivalin ilk günü sona erdi.
Bodrum Müzik Festivali’nde İkinci Gün
Festivalin ikinci günü (13 Ağustos) TED Bodrum Koleji’nde gösterilecek Flying Machine ile başlayıp Gün Batımı Konseri’nde Semplice Quartet ile devam edecek. Akşam Konserleri kapsamında Emma Shapplin, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla birlikte Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te klasik müzikseverlerle buluşacak. Konserin ardından Cinemarine Açık Hava Sineması, D-Marin Turgutreis’te Dalida, Cinemaximum Midtown AVM Açık Hava Sineması’nda ise Miles Ahead filmlerinin gösterimleri gerçekleştirilecek.
Bodrum Müzik Festivali bu yıl 12-16 Ağustos tarihlerinde, klasik müzik etrafında şekillenen sinema, çağdaş sanat, edebiyat, çocuk atölyeleri, gastronomi gibi farklı disiplinlerden deneyimlere ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli tur etkinlikleri “Bir Bodrum Hikayesi”ne, Bodrum’un simgesel mekanlarında ev sahipliği yapıyor.
Ayrıca, Gaia Gallery küratörlüğüyle festival boyunca gerçekleşecek sergi herkese Bodrum’u kültür, sanat ve müzik ile deneyimleme fırsatı sunuyor.
mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden alınabilen festival biletlerinin tüm gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanıyor.
Kaynak: www.magazinkolik.com - 15.08.2017